Categorieën

Stofzuigerartikelen

Stofzuigerartikelen

Om er zeker van te zijn dat een nieuwe stofzuigeraccessoire past op een stofzuiger is het belangrijk om bij het aanschaffen de juiste afmetingen te weten. Bij stofzuigeronderdelen kunnen twee verschillende maten opgemeten worden. Voor sommige stofzuigeronderdelen moet de binnendiameter (de inwendige maat) gemeten worden en bij andere onderdelen de buitendiameter (de uitwendige maat). Maar hoe weet je nu welke maat nodig is?


Hoe moet de juiste maat gemeten worden?
Bij veel stofzuigers zal de maat 32 of 35 mm zijn. Ook kan het zijn dat de maat 31 of 32 mm is, hier passen onderdelen op van 32 mm. Verder kan de maat ook 34 of 35 mm zijn, in dit geval passen hier onderdelen op van 35 mm.

 

1. Het handvat
Wanneer u bijvoorbeeld een nieuwe stofzuigerstang of handvat nodig heeft, meet u de uitwendige maat van het oude handvat.

2. De bovenkant van de stofzuigerstang
Ook kan de bovenkant van de stofzuigerstang opgemeten worden, wanneer een nieuw handvat op de stofzuiger geplaatst dient te worden. Dan moet de inwendige maat van de stofzuigerstang gemeten worden.

3. De onderkant van de stofzuigerstang
Wanneer een nieuwe stofzuigerborstel op de stofzuiger gezet moet worden, kan de juiste maat gemeten door de uitwendige maat van de onderkant van de stofzuigerstang te meten. 


4. De stofzuigervoet
Ook kan de inwendige maat van de oude stofzuigervoet opgemeten worden. Zo is duidelijk welke stofzuigerborstel of stofzuigermond precies past op de stofzuiger.


Ongeveer 95% van de stofzuigers hebben een diameter van 32 of 35 mm.
 

Over het algemeen zijn de maten 32 en 35mm standaard maten. Maar er zitten bij alle merken ook afwijkende maten tussen. Meet dus voor u besteld eerst altijd de diameter die u nodig heeft!

Mocht u er niet aan uit komen, onderop uw stofzuiger zit een sticker als u deze gegevens aan ons doorgeeft kunnen wij aangeven welk onderdeel geschikt is voor uw stofzuiger!! De bestelde stofzuigeronderdelen worden gemiddeld binnen 3-7 dagen geleverd.

Voor de scherpste prijzen en snelle leveringen van stofzuigeronderdelen hoeft niemand dus meer de deur uit!

De prijzen zijn incl. BTW.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.