Categorieën

Swirl Stofzuigerzakken

Swirl-Stofzuigerzakken

MicroPor® Plus stofzuigerzakken

 

Geen last meer van fijnstof en allergenen.

Deze zakken zijn hightech voor uw gezondheid. Ze zijn gecertificeerd door TÜV NORD en houden allergeen fijnstof in de vorm van pollen, schimmelsporen, mijtuitwerpselen en bacteriën veilig in de zak.

Maximaal waarneembare hygiëne

De Swirl® MicroPor® Plus anti-allergenenfilter houdt niet alleen normaal huisstof veilig in de zak, maar ook allergeen fijnstof zoals pollen, schimmelsporen, mijtuitwerpselen en bacteriën. Een hele opluchting voor mensen met een allergie.

Dirtlock om de zak gemakkelijk en schoon weg te gooien 

Vooral wanneer de stofzuigerzak wordt geledigd, kan fijnstof in de lucht terechtkomen en uw gezondheid schaden. De Dirtlock® sluiting doet wat ze belooft: wanneer u de stofzuigerzak weggooit, wordt het stof dankzij een slim sluitingsmechanisme veilig in de zak gehouden.

Ter bescherming van het milieu

Swirl® stofzuigerzakken met het Pro Nature label zijn gemaakt van 40% gerecycled materiaal en hernieuwbare grondstoffen. Zo draagt Swirl bij aan de bescherming van het milieu en het behoud van de natuurlijke hulpbronnen.
 

Swirl® MicroPor® Plus kwaliteit, gecertificeerd door TÜV  

TÜV NORD, een onafhankelijk testlaboratorium, testte en bevestigde de filtering van fijnstof, allergenen en ziektekiemen, evenals de stofopname-efficiëntie bij het gebruik van Swirl® MicroPor® Plus stofzuigerzakken. Dit geldt ook voor stofzuigers met een laag wattage overeenkomstig EU-Verordening nr. 666/2013-I.

Voor een lange gebruiksduur 

Door de manier waarop het stof in Swirl® stofzuigerzakken in MicroPor® kwaliteit wordt opgeslagen, raakt de zak niet verstopt en gaat hij langer mee. 

Perfect op maat 

Swirl® stofzuigerzakken in MicroPor® Plus kwaliteit zijn ontworpen om hun werk perfect te doen. De afgeronde hoeken zorgen ervoor dat de zak beter past en dat de ruimte in de stofzuiger optimaal wordt benut.

Onze handige winkelhulp

Op ieder pak Swirl® stofzuigerzakken vindt u een handige Shopping-Memo met het typenummer, die u kunt uitknippen en bijhouden in uw handtas of portefeuille. Zo kunt u in de winkel gemakkelijk de juiste Swirl® zak vinden.
 

Risicofactor huisstof

Niet zo onschadelijk als u denkt

Vervelend, onaangenaam en ongezond – iedereen in huis heeft te maken met huisstof.

Veel mensen beseffen niet dat stofdeeltjes bestaan uit miljarden deeltjes en voor het merendeel uit fijnstof. Deze minuscule fijnstofdeeltjes zijn allesbehalve onschadelijk voor de gezondheid. Het gaat om onder andere pollen, mijtuitwerpselen, bacteriën en schimmelsporen. Deze deeltjes kunnen doordringen tot diep in onze longen en de luchtwegen irriteren. Dit is niet alleen een probleem voor mensen met een allergie, maar ook voor gezonde mensen. Ontdek hier hoe u zich kunt beschermen tegen huisstof of bekijk nu onze video.
 

Waarom is fijnstof zo gevaarlijk voor uw gezondheid?

 

 

Fijnstof bestaat onder andere uit pollen, mijtuitwerpselen, bacteriën en schimmelsporen. Hoe fijner het stof, hoe schadelijker het is voor uw gezondheid.

Fijnstof is niet alleen gevaarlijk voor mensen met een allergie, maar kan ook ademhalingsproblemen veroorzaken bij gezonde mensen. Het is vooral gevaarlijk voor baby's, kleine kinderen en mensen met een allergie. Bij kinderen in de groei kan het longweefsel zwaar aangetast worden.

 

 

Wanneer u thuis stofzuigt, gaat u ervan uit dat uw huis daarna schoon is. Weinig mensen weten dat het fijnstof weliswaar mee opgezogen wordt, maar vervolgens opnieuw vrijkomt wanneer de stofzuiger wordt geledigd. Welk stofzuigsysteem biedt u daartegen de beste bescherming?

 

Swirl® vroeg twee testinstituten de luchtverontreiniging te meten bij het legen van geselecteerde stofzuigermodellen met en zonder zak. Dit zijn de resultaten:

Bij het legen en reinigen van zakloze stofzuigers komen meer fijne deeltjes vrij dan bij modellen met zak. De fijnstofconcentratie in de lucht was tot tien keer hoger bij apparaten zonder stofzuigerzak.

 

Experts stelden vast dat de lucht drie keer meer ongezonde bacteriën, schimmels en mijtallergenen bevat tijdens het legen van een zakloze stofzuiger.

 

Wanneer u stof in een Swirl® stofzuigerzak wegwerpt, heeft u minder contact met fijnstof, bacteriën, allergenen en schimmels. U heeft bovendien minder werk, want de stofbak van een zakloze stofzuiger heeft een kleinere inhoud, zodat u deze minstens acht keer vaker moet legen en reinigen.

 

 

Hoe kunt u uw gezondheid beschermen?

Beperk uw contact met stof tot een minimum en houd uw huis schoon. Als u uw huis regelmatig stofzuigt, beperkt u de fijnstofconcentratie tot het minimum.

Een stofzuiger met zak heeft het voordeel dat het allergene fijnstof veilig in de zak blijft, zodat het bij het legen geen schade meer kan veroorzaken.

 

Stofzuigerzakken van Swirl® helpen u het beste resultaat te halen op het gebied van:

Anti-allergene filtering:

De fijne filterlaag houdt niet alleen gewoon huisstof veilig in de zak, maar ook allergeen fijnstof zoals pollen, schimmelsporen, mijtuitwerpselen en bacteriën.

Hygiënische lediging:

De stofzuigerzakken hebben een Dirtlock®-sluiting. Zo kan er niet veel stof of vuil ontsnappen als u de zak weggooit. Het stof blijft daar waar het hoort: in de zak.

Minder werk:

Wanneer u een Swirl® stofzuigerzak wegwerpt, heeft u minder contact met fijnstof, bacteriën, allergenen en schimmels. U heeft bovendien minder werk, want de stofbak van een zakloze stofzuiger heeft een kleinere inhoud, zodat u deze minstens acht keer vaker moet legen en reinigen.
Hoe hoog is de fijnstofconcentratie waaraan we worden blootgesteld telkens als we het stofzuigerstof weggooien of onze stofzuiger reinigen of onderhouden?

Deze vraag werd onderzocht in twee studies uitgevoerd door SGS Institut Fresenius en DMT GmbH & Co. KG in opdracht van Swirl®. De experts testten stof- en kiembelasting bij verschillende stofzuigertypes – met en zonder zak.

Het onderzoek van DMT wees uit dat de stofconcentratie bij het legen en reinigen van een zakloze stofzuiger meer dan vijf keer hoger ligt dan bij stofzuigers met zak – zelfs 20 minuten nadat het stof was weggegooid, was de verontreiniging nog altijd drie keer hoger. De specialisten van DMT berekenden dat de piekwaarde voor de fijnstofconcentratie tien keer hoger ligt tijdens het legen van een zakloze stofzuiger. In een korte tijd komt er meer dan 800 microgram fijnstof per kubieke meter vrij in de lucht. Dat is gelijk aan 16 keer de Europese grens voor fijnstof per kubieke meter lucht (50 microgram per dag) en is veel hoger dan de waarden die gemeten worden op de drukste wegen tijdens de spitsuren. Op de ringwegen van Antwerpen en Brussel bedraagt de piekwaarde tijdens de spitsuren ca. 120 à 135 microgram per kubieke meter.

SGS Institut Fresenius kwam tot de vaststelling dat zakloze stofzuigers een kleinere inhoud in de stofbak hebben en daardoor minstens acht keer vaker geledigd en gereinigd moeten worden, zodat de gebruiker ook frequenter wordt blootgesteld aan fijnstof. SGS Institut Fresenius berekende ook de dichtheid van schimmels en bacteriën in de stofzuigers en kwam tot de bevinding dat de microbiële verontreiniging van het toestel en de filter duidelijk meetbaar is in zakloze stofzuigers.

Volgens DMT is de concentratie van bacteriën en schimmels in de lucht ook zo'n drie keer groter bij het wegwerpen van stof uit een zakloze stofzuiger dan bij het wegwerpen van een stofzuigerzak. Er werden drie en een halve keer vaker mijtallergenen aangetroffen.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies